Grindar

Det första man ska tänka på innan man skaffar en grind är egentligen till vilket syfte man vill ha en grind, är det för att stänga ute grannkatten eller för att hålla inne barnen så ska man kanske gå på en enklare grind utan några speciella krusiduller eller former.

Vi hjälper gärna till med att vägleda er genom ert val av grind som är helt anpassat till era behov och önskemål. Vi tillverkar grindar till allt från slott, kyrkor, herrgårdar till mindre radhusområden eller fritidshuset. Det finns 2 olika typer av grindar , slaggrindar med ett blad på vardera sida som öppnas utåt eller inåt alternativt skjutgrindar som skjuts åt ena sidan. Här är valet lite begränsat då ert läge på infarten är avgörande om det går att öppna utåt, inåt eller att skjutas åt sidan. Oavsett vad man väljer så måste grindarna ha stadiga stolpar som fästpunkt, våra grindar kan väga uppemot 800kg per blad så det är väldigt viktigt att det finns stadiga stolpar som är gjutna på rätt sätt och med rätt mängd betong för att hålla ihop allt. Har ni inga stolpar så hjälper vi er självklart med att gräva och gjuta nya. För Skjutgrindarna behöver vi gjuta ett fundament där hela grindens vikt hålls uppe. På fundamentet bultas en skena där det fästs ett system med 16 hjul, systemet är illustrerat om ni klickar här.

Öppna grinden med din smartphone.

Vi erbjuder grindmotorer för slag- och skjutgrindar. Motorerna har flera olika tillbehör för att underlätta din vardag: öppna och stäng grinden via din telefon när du ska in eller ut, eller öppna grinden från vardagsrummet när du får gäster? Eller kanske öppna grinden till en hantverkare när du är på jobbet via en gsm modul? Allt för att underlätta din vardag helt enkelt. Stilren fjärrkontroll medföljer för den som tycker det är smidigare.